Babaszoba falfestés – írásvetítő

Bármit a falra varázsolhatsz egy ecsettel és egy írásvetítővel!

Falfestés

Néhány tipp, hogy bátran belefoghass!


 

Mire lesz szükséged?

 • Ötletre. Az egész falat betöltő “freskó” helyett kezdj kisebb, könnyebben elkészíthető mintával. Számolj azal is, hogy a gyerekek ízlése változik, így nem feltétlenül a kedvenc mesehős a nyerő. Válassz egy olyan üres falfelületet, ahol jól érvényesül a kép és hajrá! Szabadkézzel is rajzolhatsz, vagy választhatsz az interneten elérhető tengernyi színezőből (csak pár példa: http://ingyenkifestokonyv.lap.hu/ vagy, ha tudod a fő témát, egyszerűen beírod a google képkeresőjébe és kipiálod, hogy “vonalrajzokat” adjon ki. A fiam kedvencei a farmon élő állatok, ez így néz ki: google vonalrajz találatok a farm címszóra, vagy keress clipartokat ( a google képkeresőben, vagy az office.microsoft.com oldalon stb.)! )

 • Írásvetítő fóliára. Az irodaszer boltokban mind lézernyomtatóhoz, mnd tintasugaras nyomtatóhoz kapni írásvetítő fóliát. Csak rá kell nyomtatnod a kiválasztott mintát. Vagy át is rajzolhatod szabadkézzel egy mesekönyvből.
 • Írásvetítőre, projektorra, vagy akár egy diavetítőre. A legtöbbünknek nem figyel otthon a szekrényben egy írávetítő, viszont több helyről is beszerezhető. Bérelhető (írd be a google-ba, hogy: írásvetítő bérlés, vagy kölcsönzés), vagy megkörnyékezhetsz egy ismerős tanító nénit. A legtöbb munkahelyen van vagy egy írásvetítő, vagy egy projektor. Kérdezz rá a saját, vagy párod munkahelyén, hogy nem adnák-e kölcsön!
 • Festékre. Két javaslatunk is van: Az egyik, hogy vegyél vizesbázisú fehér falfestéket (pl.: Héra) és keverd ki színezőpasztával (pl: Akvakolor), vagy használj színes akril hobbifestékeket  (kreatív boltokbn még fluoreszkálót is kapni)

                                   forrás: http://familyfun.go.com

 • Grafit ceruzára, vagy szénre, hogy felrajzolhasd a kontúrokat. Meg persze radírra.
 • Ecsetekre. Érdemes több méretben is venni a különböző nagyságú felületek festéséhez.
 • Védőfóliára, vagy csomagolópapírra

 

Na, megjött a bátorságod? Küldd be a végeredményt, hátha te magad fogsz inspirálni valaki mást!

8 comments

 1. Bánhegyi Mónika MonaMe says:

  Sziasztok!

  Én ezt álmodtam a lányom szobájába, és meg is valósítottam. Nem mondom, hogy ripsz-ropsz megvolt, mert ez így nem igaz, sőt, az igazság az, hogy jó sok időt töltöttem vele….:)
  De megérte a sok szöszmötölés, morfondírozás.
  Az a legjobb, hogy Vikuc lányom szinte minden nap elmereng, és mikor kérdezem, hogy mire gondol, azt válaszolja, hogy “Gondolkozom az új szobámról.” Nincs annál nagyobb öröm, mikor a gyermeked szívből örül valaminek, amiben te is benne vagy valamilyen formában.

  MonaMe

Minden vélemény számít!

Upload Files

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.