Gyerek bicikli

Biciklivásárlás – gyerekeknek aranyárban? 

Gyerek bicikli vásárlás

Sziasztok! A mostani témám egy kicsit “hétköznapi”, nem kapcsolódik szorosan a lakberendezéshez. Szerettem volna egy  biciklit venni, a folyton növő fiam és majd a kislányom részére is. Nem kívánok terep, extra, ilyen-olyan ügyet, csak egy jó bringát, amivel egy vidéki kisvárosban biciklizhet!

Amikor elkezdtük a projektet, rájöttem, hogy ma egy ilyen ún. ifjúsági bicikli bizony egy átlagos család félhavi kajapénze! Egy egyszerűbb kivitel 40-50.000.- Ft, de ha speckó egy kicsit, akkor irány a csillagos ég!

Én megértem, hisz vannak -hála a Jóistennek- olyan szülők, akiknek lételeme, sporteszköze, stresszlevezetője a kerékpár és a piciket is ebben a szellemben nevelik. Mi azonban másként élünk, úgyhogy egy “sima” korszerű biciklire volt csak szükségem!

Próbálok Nektek egy-két "alternatív utat" bemutatni, hogy lehet elfogadható áron biciklihez jutni, mert nekünk sikerült:

 1. VATERA – keress, licitálj, megéri.
 2. APRÓHIRDETÉS (BRINGAPIAC, BIKEMAG) – célszerű a lakóhely közelére korlátozni a keresést, hogy ne kelljen szabadnapot kivenni a megtekintéshez.
 3. olyan üzletek, ahol használt bringákat is lehet venni (ilyen például a Rokon Sport) felújítják, megszépítik, felszerelik.

Fontos, hogy tudjátok, hogy a forgalomban mik a kötelező felszerelései egy bringának és a biciklistának. Az elejétől érdemes rászoktatni a gyerekeket a bukósisak használatára. Legyen ez magától értetődő, különben később "ciki" lesz. :)  És ismerje a KRESZ-t! Ne sajnáljátok az időt a közlekedési szabályok megtanítására és a karjelzések helyes használatára! 

Íme egy jó összefoglaló a KRESZ szerint kötelező felszerelésekről a kerekparos.com -ról:

Kötelező felszerelés (megbüntet a rendőr, ha nincs):

 • Fehér színű első lámpa
 • Piros színű hátsó lámpa
 • Egy vagy két, szimmetrikusan elhelyezett, nem háromszög alakú, piros színű fényvisszaverő (prizma)
 • Két, egymástól független fék
 • Csengő
 • Borostyánsárga színű küllőprizma legalább az első keréken
 • Fényvisszaverő ruházat (csak lakott területen kívül, ha éjszaka van vagy rosszak látási viszonyok)
 • Ha a kerékpáros sisakot visel és utast nem szállít, lakott területen kívül max. 50 km/h sebességgel haladhat (ugyanitt sisak nélkül csak 40 km/h a megengedett maximális sebesség.)

Ajánlott felszerelés

 • A pedálon és a küllők között borostyánsárga színű prizmák
 • Karos szélességjelző prizma (előre fehér, hátra piros színű fényvisszaverővel)
 • Visszapillantótükör
 • Sárvédő

Kekékpáros kötelező és ajánlott felszerelései Kresz 2011Kekékpár kötelező és ajánlott felszerelései Kresz 2011

Mi egy használt bicikliket is forgalmazó  boltban akadtunk rá az igazira. Mindenképpen próbáljátok ki, mielőtt vesztek egy biciklit és nézzétek meg, hogy megvan-e minden kötelező alkatrésze! Ezek külön beszerzése jelentősen megnyomhatja az árát.

A kislánynak pedig? No erről majd egy fotósorozattal megírt újabb cikket kaptok, hogyan lesz a tesó által kíméletnenül használt fiúbicikliből egy kis pénzráfordítással és egy kis ügyességgel igazi lánybicikli….

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Upload Files

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.