Éjjeli biztonsági tippek

Éjjeli biztonsági tippek a gyerekszobában – nagyobbacskák mellé

Az elmúlt időszak íratta velem meg ezt a cikket. A kislányom először is szobatiszta igyekszik lenni, másrészről már nem velünk, hanem a saját ágyában alszik el.

  • Fontos volt, hogy a tesójához hasonlóan Ő is “igazi” nagylányos ágyat kapjon. Ez nem csak a motiváció, de a elaltatás miatt is kellett, hiszen mellé lehet ülni, bújni a mesélés közben. A nagylányos ágy viszont veszélyesebb, mint a rácsoságy, hiszen könyebb belőle kiesni! Ezért olyat válasszatok, amihez tartozik oldalsó biztonsági toldás. Ez akkor az igazi, ha egy mozdulattal ki lehet venni, így amikor te szeretnél kisettenkedni az altatás után, nem kell tornamutatványokat végezned, hanem a settenke után csak egyszerűen visszahelyezed a biztonsági toldást.
  • Javaslom, hogy tegyél azért az ágy szélére is kisebb párnákat, hogy ne legyen a kemény oldalléc szabadon. Én a magam részéről az ágy mellé is teszek, hiszen a kicsike már többször landolt a földön, ahol több-kevesebb sikerrel tovább szunyókált. Lehet, hogy ez csak azon babák sajátjai, akik a szülők közötti biztonságos, puha és körbehatárolható helyen aludtak eddig...

Anya, félek!

  • Legyen fény! Nem muszáj a babaszobában, mi az előtérben hagyunk nyitva lámpát, ami bevilágít, így könyebb beleskelődni, vagy elhárítani az éjjeli zűröket…és Ő sem fél a sötétben
  • Ha cumizik megnyugtatásként, készíts oda több cumit, ne kelljen zseblámpával vadásznod az üvöltő baba mellett.

 

Anya, szomjas vagyok!

  • A vizet, ha a babád éjjeli ivó, akkor itatós pohárba tedd az ágy közelébe, mert az is borulhat. Ne használj üvegpoharat, mert eltörhet, és az éjszakai porszívózás…..brrrr
  • Könnyen lerántható kemény, éles tárgyakat tedd el az ágy mellől, mert nagy művészek éjjel, bármit képesek elérni, lerángatni álmukban – pláne mikor a poharat keresik
  • Semmi 30 cm-nél hosszabb, de inkább semmilyen hosszú masnit, övet, baldachin alkatrészt ne felejts az ágyban! Könnyen magára tekerheti.

Anya, pisilni kell!

  • Csúszásgátlós szőnyeg, vagy melegburkolat legyen! Nagyon rossz a pici lábakkal a hideg földre lépni a finom ágyikóból kijőve, akár bilizni, akár  reggel játszani. 
  • A bilit vidd be, de használat után  ürítsd ki, mert félálomban lehet, hogy pont te leszel, aki felborítja a második pisiltetésre sietve éjjel.
  • Én a magam részéről szeretem a hálózsákot, korlátozza is a pici mozgását is, nem is fázik meg, ám a pisilésnél gyosnak kell lenni. Ha te nem használsz zsákot, akkor a kicsi méretének megfelelő takarót használj, az elbírja, kezeli, és nem tekeredik sehova..

Hálózsák babának

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Upload Files

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.