Ingyenes bababiztonsági csomag

Töltsd le most!

Nem kell más tenned, mint megadni az e-mail címedet, a keresztneved (hogy tudjunk hogyan megszólítani) és, hogy melyik témakör érdekel jobban. Ha többet is szeretnél megtudni a csomag részleteiről, olvass tovább ezen az oldalon!

Töltsd le ingyenes csomagunkat!

* indicates required


Melyik témáról olvasnál szívesebben? *

Email Format  

“Vajon rossz, gondatlan anya vagyok, ha nincs meg itthon minden bababiztonsági eszköz?”

Bizonyára te is érzed, hogy a biztonságos otthon kialakítása többről szól, mint a légzésfigyelő, vagy a konnektorvédők megvásárlása…De mi az, ami ezekből tényleg fontos és mit jelent az “a több” a gyakorlatban?

  

  • Nem is emlékszem, mikor aludtam 6 órát egyfolytában. Kivagyok. Vannak olyan módszerek és trükkök, amivel elkerülhetem a kialvatlanságból és figyelmetlenségből eredő baleseteket?”
  • “Nem tudom másnál ez, hogy van, de az én kicsim “mániákusan” a konnektorokba dugdos mindent. Egyszerűen nem tudom leszoktatni. Már vagy egy tucat konnektorvédőt beszereztem, de még mindig nem elég. Rettegek, hogy megrázza az áram. Nincs valami ötletetek?” 
  • “Van egy gyönyörű fikuszunk. A szomszéd azt mondta, hogy mérgező és vigyázzak, nehogy beleharapjon a lányom. Tényleg mérgező?

Kisgyermekes orvosként és lakberendezőként  számos kérdést kapunk a babák otthonbiztonságával  kapcsolatban. A téma manapság nagyon felkapott, ám sajnos legtöbbször ki is merül a bababoltok  biztonsági eszköz reklámhadjáratában. Mi azt szeretnénk, ha minden édesanyához eljutnának ezek az alapvetően fontos, a hétköznapokba átültethető gyakorlati információk. Hiszen tudod például melyik balesetek a leggyakoribbak Magyarországon? Vagy tudod, hogy mi az a FI-relé, vagy életvédelmi relé? Ismered azt a telefonszámot, amit éjjel-nappal hívhatsz, ha például mosószert ivott a gyermeked és segítenek eldönteni, mi legyen a következő lépés?

Töltsd le most ingyenes, online bababiztonsági csomagunk első kötetét, “A biztonságos otthon nagy kézikönyvét” és már olvashatod is a válaszokat!

KATTINTS IDE ÉS UGORJ EGYENESEN A LETÖLTÉSHEZ »

A teljesen ingyenes csomag a következőket tartalmazza:

  1. A biztonságos otthon nagy kézikönyve – Szakmai lektor: dr. Páll Gabriella, az OGYEI munkatársa (ajánlását az oldal alján olvashatod »)      
  2. Feliratkozás hírlevelünkre, amelyben a legérdekesebb cikkekről, eseményekről értesítünk

MOST PLUSZ AJÁNDÉKOK:

  • Játékos kvíz-kérdéssor az olvasottak könnyebb elsajátításáért
  • Az OGYEI (Országos Gyermekegészségügyi Intézet) által összeálított “Mennyire biztonságos az Ön otthona?” prospektusa 

LETÖLTÖM MOST:


Dr. Páll Gabriella

Gödöllőn házi gyermekorvos, az OGYEI (Országos Gyermekegészségügyi Intézet) munkatársa, A Nemzeti Gyermek- és Ifjúságbiztonsági Akcióterv (0-24 évesek véletlen baleseteinek megelôzési programja 2010-2019) koordinátora. A könyv szakmai lektora. Nagy megtiszteltetés nekünk, hogy szakmai ajánlásra méltónak találta könyvünket.

Ajánló

Gyermekünk egészsége kincs, érték.  A gyermeket nevelő szülők életének elválaszthatatlan része, hogy óvják azt. Sokszor olyankor is, amikor nem tudatosan gondolnak erre, hanem teszik, amit félő szeretetünk diktál, amit szüleiktől, nagyszüleinktől láttak. Tanítják a gyermeknek, mi a veszélyes, miből lehet baj. Úgy alakítják ki a környezetét, hogy figyelnek életkori sajátosságaikra, igényeikre, s közben biztosítják számukra, hogy biztonságos legyen a világ, ami körülveszi őket.  Szinte minden szülő sokat tesz gyermeke biztonságáért, de van, aki tudatosabban, van aki többet.

A gyermekbiztonság a gyermekegészségügyön belül külön kutatási terület. Óriási irodalma van annak, hogy mitől szenvednek leggyakrabban súlyos, sérüléseket a gyermekek, milyen tényezők befolyásolják a balesetek előfordulását, hogyan lehet ezeket csökkenteni. A szakemberek megfigyelései, vizsgálatai, kutatásai feltárták, és folyamatosan feltárják azokat az összefüggéseket, beavatkozási lehetőségeket, amelyek felhasználásával gyakorlati tanácsok a adhatóak a biztonságra tudatosan törekvő szülőknek.

Balásy Emese és Dr. Körözsi Barbara „A biztonságos otthon nagy kézikönyve” című munkája jól összefoglalja az otthon biztonságával kapcsolatos tudnivalókat. Kiválóan segíti azokat a szülőket, akik tenni akarnak a balesetek megelőzéséért. A szerzők jól tudták, mikor ezt a témát kiválasztották, hogy munkájuk hiánypótló, és nagyon értékes, mivel a Magyarországon baleset miatt elveszített gyermekek mintegy harmadának halála megelőzhető lenne, ha el tudnánk érni a legbiztonságosabb országok eredményeit. Hatékony Ebben a közlekedésbiztonság javítása mellett az otthonbiztonság javításának is óriási a jelentősége, hiszen a csecsemő és kisdedkori balestek legnagyobb része otthon következik be, de az iskolás és fiatalkori balesetek esetében is a három leggyakoribb helyszín között van a család lakókörnyezete.

Jó szívvel ajánlom ezt a munkát azoknak a kisgyermeket nevelő szülőknek, unokájuk egészségéért aggódó, és azért tenni akaró nagyszülőknek, akik úgy érzik, gyermekük biztonságának védelme életük egyik fontos feladata, gyönyörű hivatása.

Tisztelettel:

Dr. Páll Gabriella

gyermekorvos

a Nemzeti Gyermek- és Ifjúságbiztonsági Akcióterv koordinátora

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Upload Files

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.