Képek, ötletek adventi koszorú készítéshez

Mutasd a koszorúd és megmondom….

milyen hangulatod volt mikor csináltad :)

Személyiség-tesztet keresel, amit ha kitöltesz kiderül, hogy milyen koszorú illik hozzád, vagy a lakásodhoz? Akkor nem jó helyen jársz! Íme egy adventi koszorú körkép a világból és meglátod tengernyi stílus és színvilág van, válassz hát kedvedre belőlük! Lesz itt klasszikus és formabontó, elegáns és természetes. A lényeg: az adventi koszorú céljáról ne feledkezz meg!

Adventi koszorú - advent

Egy kis ízelítő a végtelen variációkból, néhány megjegyzéssel "megtűzdelve", hogy mi hova tudnánk elképzelni. Amolyan játékként. A képekre kattintva a forrás oldalakat is elérheted, ahol bővebb leírást találsz az adott adventi koszorúról és valódi hátteréről.

Kezdjük talán az extravagánsokkal! A lenti "koszorút" kigondoló hölgy újdonságra vágyott és valami igazán természetközeli megoldást keresett. Egyedi megoldás, bár nem túl tartós. Hova tudnánk elképzelni? Minimál lakásokba,oda, ahol inkább felnőttek élnek. A szürke, króm és a lila alaptónusosba, sőt egy kis almazöld vagy pink mehet dekorációként egy ilyen koszorú mellé.

Adventi koszorú - advent

Néhány absztrakt variáció, némelyik nekem már igazán túlzás, de ízlések és pofonok. Az első talán tengerpart, hűvös szellő. üvegfalak, kilátás a homokos partra…A második romantikus, rendezett, lányos, szerelemvárós, precíz és ízléses. A harmadik kertközeli minimál. Gyerektelen (már rég feldugtak volna egy párat az orrukba 😀 )). visszafogott színvilág, kevés bútor, szürke, króm és ezüst. Egy-két piros bútorral, textillel. A negyedik nagyon szép, finom ötletes és megint csak kisgyerekmentes.Virágkötőknek, vagy bogyós gyümölcsárusoknak.. 😀

Adventi koszorúk - advent

Elegáns, mégis egyszerű ez a kompozíció. Nem kicsi gyerek kezek közelébe való, mert mire eljön a Szenteste, már széthordják. :) Skandináv stílusú lakásokba tudnánk elképzelni, olyan hegyi “fészkekbe”, vadászházakba. ahol sok a faborítás, ég a kandallóban a tűz, kint igazi nagy hó, és elkel a forraltbor…Finnország?

Adventi koszorú - advent

Jól mutat ez a bogyós összeállítás, de nem tudom meddig marad ilyen friss. Vajon a rohadó gyümölcsnek mennyire van karácsonyi hangulata? :) 

Adventi koszorú - advent

Újabb érdekes gondolat az articsóka, mint adventi koszorú elem….De a kép színvilága nagyon tetszik.A fantáziánk rusztikus vidéki hangulatú lakásokba visz, öreg fenyőbútorokkal, szárított növányekkel, kopott hajópadlóval, súlyos függönyökkel. Bordó, barna, fa, zöld, patina….ahol van kert is, és így érthető az articsóka.

Adventi koszorú - advent

Aztán a természetesek.

Személy szerint hozzám ezek állnak a legközelebb. Kedves, elegáns, nem hivalkodó közegbe, asztalközépre való. Barna, cseresznye, fehér és bordó hangulatba.

Adventi koszorú - advent

Ezeket a hozzávalókat bármelyik virágüzletben meg lehet vásárolni szezon idején (vagyis MOST!), de a kreatív hobby boltok is gazdag választékot kínálnak a kiegészítőkből. De lássuk be egy kis narancsot szárítani (radiátoron időnként forgatva, vagy sütőrácson kis fokozaton), majd fahéjjal és csillagánizzsal felrakni  a koszorúra igazán nem ördöngősség! A kisebb elemek rögzítéséhez legjobb a ragasztópisztoly, a súlyosabb gyertyákéhoz pedig a klasszikus drótozás.

Adventi koszorú - advent

Ennél az amúgy egyszerű adventi koszorút a szalagok teszik elegánssá. Jó ötlet a szép textilszalagok használata. Virágüzletekben méterre árulják a szebbnél-szebb színeket. Ha kérjük, akár ilyen különleges masnit is kötnek, hogy nekünk már csak fel kelljen tűzni.

Szellős, világos, fiatalos és szerelmes hangulat. És elegancia. Belvárosi bérház, magas belmagasság, szép, modern textilek – nekünk ez jut eszünkbe róla.

Adventi koszorú - advent

A puritán.

Egy amúgy gazdagon feldíszített lakás szép kiegészítője lehet ez a koszorú. Jól illik a rusztikus lakásokhoz.

Adventi koszorú - advent

Az elegáns.
Ez a típusú koszorú csak akkor mutat igazán, ha van tere érvényesülni. Egy zsúfolt, pici lakásban inkább túlzó lesz, mint dekoratív. De például egy szellős otthon  nagy asztalán elhelyezve királynői! 

Adventi koszorú - advent

Különeges ez az ezüst koszorú. Egy dél-afrikai hölgy a rekkenő hőségben megtalálta a módját, hogy mégis adventi hangulatot csempésszen az otthonába.Nekünk ez jut eszünkbe róla: távolságtartó elegancia. Selyem, bársony, pasztell színek, modern és minimál keverve….kellemes! 

Adventi koszorú - advent

És a végére egy klasszikus.

Bármelyik virágüzleből lehetne. De ne szóljuk le ezért. Szépen harmonizál a színvilága, igazán szép dísze lehet egy otthonnak, ahol nincs idő, vagy kedv összeállítani egy saját koszorút. 

Adventi koszorú - advent

Neked melyik tetszik?

18 comments

 1. Kata says:

  Sziasztok!

  Olyan jó volt olvasni ezeket a sorokat (mindkét adventi cikket elolvastam, az egyiket többször is…)
  Tényleg meg kell állni egy picit és arra gondolni, miről is szól az előttünk álló időszak Karácsonyig. Még ha vannak is elterelő tényezők, vizsgák, munka, feladatok, ez mégis inkább a lassítás és az elmélyülés ideje.

  Sokszor gondoltam már rá, hogy készítek itthon koszorút, Gyerekkoromban Keresztmamámmal egyszer csináltunk is, (de azt inkább ő csinálta mint én).
  Most hogy már van egy kis lakás amit alakítgathatunk, saját ízlésünkre formálhatunk még aktuálisabbá vált a saját készítésű koszorú.
  Annak ellenére hogy annyi kézügyességem van, hogy egy kockát sem tudok lerajzolni, a cikk elolvasása után elszaladtam a piacra és beszereztem a hozzávalókat, egész jól sikerült, bár még van mit gyakorolni, de a készülődés öröme és az a bizonyos lassítás nem maradt el!
  Ez a koszorú kicsit modernebb, nem az a bizonyos klasszikus, de mi kis nappalinkba pont beleillik. Azért választottam ezt a bronzos aranyat, mert a nappali színei barna, bézs és sárga árnyalatúak.
  És ha már ennyit beszéltem róla, itt van egy kép is!
  Ja és annyira belejöttem, hogy készítettem egy asztali díszt is, nekem nagyon tetszik, remélem másoknak is fog!

  Még egyszer köszönöm a bátorító cikket!
  Kata
  [img]http://xn--rezdmagadotthon-9mb.hu/wp-content/uploads/2010/11/fénykép0203-1.jpg[/img]

Minden vélemény számít!

Upload Files

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.