Adventi ráhangolódás

Ezer és ezer dolog vár az édesanyákra, szülőkre karácsony előtt. Mi módon lehet összerendezgetni a tennivalókat az otthonunk, az ünnep körül?..Gyors tanácsok!

  1. Készíts listát arról, kinek szeretnél ajándékot venni! Ne hagyd ki a tanító- és óvónéniket sem!
  2. Írd össze, miután elgondolkodtál, milyen dekorációkat, átalakításokat szeretnél az othonodba az ünnepre! Például így: Színben harmonizáló, azonos anyagú, tónusú textilkiegészítők (terítő, függöny, karácsonyfa talpalávaló, esetleg díszpárnák, textilszalvéták). Ha nem szeretnéd ezek közül mindet, például a függönyt kicserélni, akkor harmonizáljon a terítővel mondjuk a függönyelkötő dísze. Ilyet te is készíthetsz szalagból, és dekor-kiegészítőkből. Az IKEA áruházak megkönnyítették a dolgodat, mert Ők már összekészítik a színekben és mintákban egyező karácsonyi kellékeket. Ha nem tudod megvenni, akkor is ugorj el oda, és “lopj” ötleteket, amiket otthon te is meg tudsz valósítani.
  3. Gondold át, hova szeretnél fényfüzéreket, (bel- ill. kültérit) és szerezd be hozzá a hosszabbítókat még időben!
  4. Az eddigi terveidhez igazítva vásárolj gyertyákat, apró dekorációkat, többféle méretben is, hogy az apró zugokat is fel tudd dobni karácsonyi hangulattal!
  5. Tervezd el, milyen adventi koszorút szeretnél, és szerezd be a hozzávalókat. Korábban már írtunk a témában: http://erezdmagadotthon.hu/unnep/advent/adventi-koszoru.html
  6. Vásárolj, esetleg készíts magad csomagolópapírt! Én például minden évben kiválasztok egyet,  és akkor arra a karácsonyra az az én névjegyem. Ne feledd, hogy hozzáillő csomagolószalagot, és ragasztót, esetleg névlegykártyát is válassz hozzá!
  7. Keress, ötletelj, szerezz, ügyeskedj IDŐT!! Amikor a frissen vásárolt ajándékokat becsomagolod úgy, hogy a kcsik ne vegyék észre. Én mindig akkor csomagolom, amikor megveszem, mert egyszerre túl sok lenne.
  8. Keress rejtekhelyet, ahova gyorsan el tudod tüntetni a frissen vásárolt-csomagolt ajándékokat, és nem vehetik észre sasszem lurkóid! Én a meglepiket mindig a padlásra szállítom! Oda félnek felmenni…

És végül most is fontos, hogy  alényegről ne felejtkezz el! Állj meg még a nagy rohanás előtt és gondold végig, miről szól, miről szeretnéd, hogy a gyerekeidnek szóljon a karácsony? Ebből csempéssz be minél többet az adventi várakozásba….

This entry was posted in Advent.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Upload Files

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.